TISK

Kakšen tisk uporabljate? 🖨️🔍

Pri izdelavi SportTech (poliesterskih) oblačil uporabljamo digitalno - sublimacijsko tiskanje, ki zagotavlja najvišjo kakovost tiska. Ta tehnika omogoča trajno vpijanje barv, slik in podob v tekstilne materiale ter ohranja kakovost in obstojnost barv. 

Za bombažne materiale uporabljamo metode FLEX, FLOX, SITO TISK in DTF TISK, odvisno od želenega rezultata, saj želimo doseči najvišjo kakovost končnega izdelka. 🌈👕

Za bolj prestižen videz, na primer na jaknah, pa lahko uporabimo tudi vezenje.

DIGITALNI - SUBLIMACIJSKI TISK

Zakaj bi se odločili za sublimacijsko oz. digitalno tiskanje?🖨️💡

Celostno oblikovanje z našimi oblikovalci:

Vaš dizajn, ki ga oblikujemo skupaj z našimi oblikovalci, se tiska po celotni površini dresa, majice, puloverja ali jakne, vključno z motivi, napisi in logotipi v poljubnih barvah.

100% Digitalno - sublimacijsko tiskanje:

Uporabljamo 100% sublimacijsko tiskanje, kjer se celoten dizajn prenese na tkanino s posebnim postopkom. To zagotavlja najvišjo kakovost tiska, ki je trenutno na voljo.

Inovativen digitalni - sublimacijski tisk:

Sublimacijski tisk na dresih, majicah, puloverjih in jaknah omogoča trajno vpijanje barv, slik in podob v tekstilne materiale.

Trajne in živahne barve:

Barve na naših dresih, majicah, puloverjih, jaknah in kapah ostanejo obstojne in živahne, tudi po stotem pranju.

Natančnost, živahnost in podrobnosti:

Sublimacijski tisk omogoča izjemno natančnost, živahnost in podrobnosti na športnih oblačilih.

Trpežnost in zračnost:

Tisk na naših dresih, majicah, puloverjih, jaknah in drugih oblačilih je izjemno trpežen. Tisk na oblačilih ne razpoka ali se poškoduje. Naša oblačila so 100% zračna in udobna, saj zaradi tiska niso zlepljena.

Enoten videz brez omejitev:

Tiskanje kompleksnih in živahnih dizajnov s prehodi barv ter visoko ločljivostjo na celotno površino majice, vključno z robovi, zagotavlja enoten videz brez omejitev velikosti in oblike. Isti dizajn, ki ste ga izbrali za majico ali dres, lahko prav tako prenesete na hoodie, jakno, nahrbtnik in druge oblačilne izdelke.

Dolga življenjska doba

Katera športna oblačila lahko izdelamo z digitalnim - sublimacijskim tiskom?

Kakšna je kvaliteta tiska po pranju z digitalnim - sublimacijskim tiskom? 🧺👕

S sublimacijskim tiskom se izognete težavam, povezanim s kasnejšim tiskanjem številk, priimkov in drugih napisov, kot so slaba kakovost tiska ali odpadanje tiska.

Zakaj se odsvetuje tiskanje na dres?

Obraba in bledenje: Tisk na dresu se sčasoma lahko obrabi ali zbledi zaradi rednega pranja in nošenja.

Povečana teža: Dodatno tiskanje poveča težo dresa, kar negativno vpliva na udobje športnika med igro.

Omejena zračnost: Tiskanje omeji zračnost materiala dresa, kar povzroči neprijetnosti med fizično aktivnostjo zaradi slabše ventilacije.

Ali digitalni - sublimacijski tisk reši težave tiskanja na dres?

DA, digitalni sublimacijski tisk zagotavlja najvišjo kakovost tiska, ki je trenutno na voljo. Ta tehnologija omogoča, da se tisk neposredno vpije v blago, kar preprečuje večino težav, ki se pojavljajo pri drugih tiskarskih metodah.

Trajnost in obstojnost: Digitalni sublimacijski tisk omogoča bolj trajne rezultate, saj se barve v resnici vpijejo v vlakna tkanine, kar zmanjšuje možnost obrabe in odpadanja tiska.

Prilagodljivost dizajna: Digitalna tehnologija omogoča natančnejše in bolj kompleksne dizajne brez izgube kakovosti tiska. To omogoča večjo prilagodljivost pri ustvarjanju edinstvenih in detajliranih vzorcev.

Zračnost tkanine: Sublimacijski tisk ne ustvarja dodatne plasti na tkanini, kar omogoča, da material ohrani svojo zračnost in udobje med nošenjem.

Manj omejitev pri barvah: Digitalni sublimacijski tisk omogoča boljšo reprodukcijo barv, kar pripomore k živahnejšim in natančnejšim barvnim odtenkom na dresu.

Manjša obraba: Zaradi dobrega prenosa barv v vlakna tkanine je zelo majhna možnost, da bo tisk hitro zbledel.

Zakaj pride do odpadanja tiska na dresih?

Neustrezen material: Velikokrat je material dresa neprimeren za tiskanje oz. ni ustrezno pripravljen in se nato tisk morda dobro ne oprime in hitro odpade.

Slaba kakovost tiska: Uporaba nizke kakovosti barv ali tiskalniških tehnik lahko privede do slabše povezanosti med tiskom in tkanino, kar olajša odpadanje.

Sušenje v sušilnem stroju: Sušilni stroj povzroči hitrejšo obrabo in odpadanje tiska na dresu - visoke temperature namreč negativno vplivajo na kakovost in trdnost tiska.

Nepravilno vzdrževanje: Napačno vzdrževanje dresa, kot je pretirano trdo pranje ali uporaba močnih detergentov, povzroči odpadanje tiska.

Pogosto nošenje: Pri športih, kjer se dresi pogosto nosijo in izpostavljajo intenzivni aktivnosti, se tisk hitreje obrabi in odpade.

Slaba pritrditev: Če ni uporabljena pravilna tiskalniška tehnika ali če ni dobro pritrjen, se tisk lahko nepravilno prilepi na dres in sčasoma odpade.

Izpostavljenost soncu: Dolgotrajna izpostavljenost soncu povzroči bledenje in odpadanje tiska na dresih.

Na katere materiale lahko tiskamo z digitalnim - sublimacijskim tiskom?

100% POLIESTER

Sintetično vlakno, znano po trpežnosti, obstojnosti in odpornosti na gube, ki je idealno za izdelavo lahkih in zračnih dresov, majic in hoodiev.

OPTIC LICRA

Optic Lycra je elastično vlakno, ki zagotavlja izjemno prilagodljivost in udobje v oblačilih, hkrati pa obdrži dobro obliko ter zagotavlja odlično raztegljivost materiala.

DRY FIT

Dry-fit je tehnologija tkanja, ki omogoča hitro odvajanje vlage od telesa, ohranja suhost in udobje med telesno aktivnostjo.

MREŽAST POLIESTER

Mrežast poliester je material, ki omogoča zračnost in lahkotnost, in je idealen za uporabo v dresih in kratkih majicah, saj zagotavlja dobro prezračevanje in udobje.

ZRAČNI PANELI

Zračne panele vgrajujemo v določene dele dresov ali majic. Izdelani so iz dihajočih materialov, ki omogočajo optimalen pretok zraka, s čimer še dodatno zagotovimo zračnost.

Kaj je mogoče tiskati na naše drese, športne majice, hoodiji itd.? 🏃‍♂️👕🖨️

Na naše drese, športne majice, hoodiji, je mogoče tiskati karkoli želite, saj dizajn lahko zajame celotno površino od roba do roba izdelka. S sublimacijskim tiskom je mogoče tiskati različne dizajne, vzorce in barvne kombinacije. Sublimacijski tisk omogoča natančno reprodukcijo barv in vzorcev, kar pomeni, da smo popolnoma neomejeni pri izpolnjevanju vaših želja. Ta tehnika omogoča natančno reprodukcijo barv in vzorcev, kar pomeni, da smo popolnoma prilagodljivi vašim željam in lahko ustvarimo izdelek točno po vaših željah.

TISK NA BOMBAŽNE MAJICE IN TRENIRKE

Kakšne metode tiska uporabljate za bombažne majice, puloverje, trenirke itd.?

Uporabljamo različne metode tiska, vključno s FLEX, FLOX, SITO TISK in DTF TISK, odvisno od želenega rezultata in materiala izdelka.

Kako se razlikujejo metode FLEX, FLOX, SITO TISK in DTF TISK ter kdaj je primerno uporabiti vsako od njih?

Vsaka metoda ima svoje prednosti in omejitve.

Na primer, FLEX in FLOX sta primerna za enobarvne ali manj kompleksne dizajne, medtem ko je SITO TISK bolj primeren za večje količine in večbarvne dizajne.

DTF TISK pa omogoča visoko ločljive slike in podrobnosti.

Ali se lahko pri tisku uporabljajo večbarvni dizajni, in če da, kakšne so omejitve?

Da, lahko tiskamo večbarvne dizajne, vendar je treba upoštevati omejitve, kot so cena (ki se lahko poveča z več barvami), kompleksnost dizajna in velikost tiskane površine.

Ali je tisk na bombažnih materialih obstojen in odporen na pranje?

Da, tisk na bombažnih materialih je običajno obstojen in odporen na pranje. Priporočamo pa, da sledite navodilom za nego, da ohranite tisk čim dalj časa lep. Na primer, pranje na nizki temperaturi in obrnjene majice.

Ali je tisk še dodatno zaračunan?

Ne, v vse naše cene je že vključen tisk. Dodatno vam zaračunamo le, kadar želite tiskati večje površine na bombažnih izdelkih, kar lahko povzroči dodaten strošek.

Ali lahko tiskate na specifične dele bombažnih izdelkov, na primer ovratnike ali rokave?

Da, lahko tiskamo na specifične dele izdelkov po vaši želji, vključno z ovratniki, rokavi in drugimi deli.

Nasveti za dolgo uporabo bombažnih klubskih oblačil:

Pranje na nizki temperaturi: Priporočljivo je, da perete bombažne izdelke na nizki temperaturi, da preprečite izgubo barve in deformacijo tiska. Uporabljajte blage detergente, ki ne vsebujejo belil.

Ločeno pranje: Če je mogoče, ločite potiskane bombažne izdelke od drugih oblačil, da preprečite morebitno trenje, ki lahko poškoduje tisk.

Izogibajte se sušilnemu stroju: Najbolje je, da potiskane bombažne izdelke sušite na zraku, da preprečite krčenje ali deformacijo tiska. Če pa morate uporabiti sušilni stroj, nastavite nizko temperaturo.

Likajte na nizki temperaturi: Če je potrebno likanje, obrnite majico ali drugi potiskani izdelek na notranjo stran in likajte na nizki temperaturi. Ne likajte neposredno po tisku.

Previdnost pri beljenju: Izogibajte se uporabi belil ali belilnih sredstev, saj lahko to poškoduje tisk in barvo izdelka.

VEZENJE

Kaj je vezenje in kako se razlikuje od drugih metod tiska?

Vezenje je postopek, pri katerem se motiv ali vzorec ustvari z nitmi in iglo, ki se jih ročno ali strojno všije v tekstilni material. Na ta način se razlikuje od drugih metod tiska, kot so sitotisk, digitalni tisk ali transferni tisk, ki uporabljajo barve in tiskalnike za nanašanje dizajna na površino materiala.

Kako poteka postopek vezenja na tekstilu?

Pri vezenju se najprej pripravi digitalni ali ročno izdelan vzorec, nato pa se z uporabo stroja za vezenje nitke všijejo v material v skladu z določenim vzorcem.

Kateri materiali so primerni za vezenje?

Vezenje je primerno za večino tekstilnih materialov, vključno s bombažem, poliestrom, volno in mešanicami teh materialov.

Ali je vezenje primerno za vse vrste dizajnov ali obstajajo omejitve?

Vezenje je lahko primerno za večino dizajnov, vendar lahko kompleksni dizajni bodo tako natančno reproducirani kot preprostejši motivi.

Ali se lahko vezenje uporablja za večbarvne dizajne?

Da, vezenje se lahko uporablja za večbarvne dizajne.

Kakšna je obstojnost vezenja pri pranju in nošenju?

Vezenje je zelo obstojno pri pranju in nošenju, saj nitke ostanejo trdno všite v material. Pri pravilni negi lahko vezeni izdelki zdržijo več let.

Kakšne so cene vezenja in ali se razlikujejo glede na velikost in kompleksnost dizajna?

Cena vezenja se lahko razlikuje glede na velikost in kompleksnost dizajna. Dodaten strošek za vezenje znaša 20€, ne glede na število naročenih kosov.

Ali je vezenje primerno za specifične dele oblačil, na primer ovratnike, rokave ali kape?

Da, vezenje se lahko uporablja za vezenje na specifične dele oblačil, kot so ovratniki, rokavi ali kape, kar omogoča dodatno prilagajanje in personalizacijo izdelkov.

Kdaj je bolje izbrati vezenje namesto drugih metod dekoracije za dosego določenega videza ali kakovosti?

Vezenje je pogosto bolj primerno, ko želite ustvariti bolj prestižen in trajen videz.


Še vedno niste našli odgovora?